Minns inte hur länge jag har lirat discgolf men det är i flera år, borde varit bättre men det kommer och går i vågor, intresset.

Här kommer lite bilder på Djupadal, en mycket trevlig bana där risken för att kasta bort en disc är minimal. När det är sommar kan det vara mycket folk ivägen.

Samtidigt i med Corona så har det blivit mycket fler som är ute och spelar vilket är positivt.

Här kommer lite bilder och egna tankar kring Djupadal.

Den består av 9 banor.

1 Ett perfekt förstahål, man kan ta i utan att direkt bli störd av träd till höger eller vänster. Man står på en kulle. Stor skillnad om man har blåst med sig eller emot sig. Ibland par ibland strular det då blir det fyra.

2 Träd som är i vägen och man måste kasta till höger med båge inåt, brukar inte ha problem med denna utan det blir oftast par här.

3 Lite lurig ganska långt man ska kasta när man har korgen ovanför sig. Sällan på par. Men ibland.

4 Detta är ett kort hål där jag har flest birdie, men vanligt att jag sätter discen i träden. Går den igenom så är det bra möjlighet till birdie, nästan omöjligt att sätta på ett kast för ett träd är i vägen i rätt båge.

5 Vanligt med par, kasta flakt till höger, blir det båge får den inte komma för tidigt. Kastar man långt till höger gör inget för det blir bra inspel sedan.

6 Perfekt att lägga till höger om trädet, inte alltid det lyckas, finns möjlighet för birdie men vanligast med par.

7 Lurigt hål där det kan strula. Brukar bli par.

8 Hål där man ibland hamnar i buskarna. Kan vara halt vid utkastet. Vanligt med par.

9 Vet inte om jag lyckats med birdie på denna men par är vanligt.

Jämför man Djupadal men banan i skogen så är denna bana mycket enklare. Men bra träning och ekonomisk för man gör inte av med några discar.

/Jakob


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *